Life

 
 

-

 
 

MÅNDAG

Idag är det 70 dagar tills jag åker, det känns som en evighet, men samtidigt så är det så himla lite tid kvar här hemma! Om man tänker på att jag var i matchningsprocessen i cirka 150 dagar så är 70 dagar ingenting!
 
Idag så fick jag mail av mamman i familjen, hon berättade vad de hade gjort i helgen. Det hade varit halloween fest i barnens skola, och så hade de skärt pumpor? Eller vad det heter. Längtar tills nästa år när jag får vara med på allt det där. Hon berättade att det var en "viktig" vecka, just eftersom att det är Halloween.
 
De verkar verkligen vara en jättebra familj, så himla glad över att de frågade om jag ville bli deras au pair. Trodde aldrig att jag skulle hitta min familj, men man hittar den när man minst anar det. När jag fick min matchning med familjen så satt jag i min säng med mamma, jag skulle googla någonting till henne, men gick in på mailen först, jag märkte inte ens att jag hade fått mail ifrån familjen, haha, utan det såg jag inte förens jag gick tillbaka en andra gång.
 
Jag fick ingen bra känsla efter första intervjun, för att jag var så himla nervös. Sen kändes det jättebra när jag hade pratat med pappan, och ännu bättre efter att jag hade pratat med dem båda på skype.
 
Jag är så himla glad över att jag gav familjen en andra chans, nu sitter jag här, och ska om sjuttio dagar åka iväg och spendera ett år eller mer hos den familjen! :)
 
 

-

 

Helgen

Helgerna går så himla fort! Jag har bara tio helger kvar här hemma innan jag åker till USA. Tio helger är ju ingenting! Tiden kommer gå så fort!
 
Denna helg så var jag till Stockholm och hälsade på min faster. På fredagen när jag kom fram så tog vi det bara lugnt, tittade på Idol (Kevin var bäst! Och jag är så glad över att Jens inte åkte ut!!) och Brynäs matchen.
 
På lördagen så tog vi en promenad in till Farsta centrum, vi gick en jättefin promenadväg. Jag köpte mig ett par nya skor, och ett par vantar, och Linda köpte lite julklappar, sen gick vi till Burger King och åt middag. Sen tog vi en liten promenad tillbaka till lägenheten. På kvällen hade vi film mys, åt godis, fika, och tittade på "The Hobbit", den var faktiskt ganska bra, även om jag kom på mig själv med att tänka på annat ibland, haha, men den var helt okej. Då kan jag väl också tillägga att mina favorit filmer är Dirty Dancing och Rock of Ages, Miracle är också en favorit, och The fifht quarter, men Dirty Dancing är nummer ett!
 
I morse så vaknade jag vid tio, eller ja, nio, eftersom att det numer är vintertid. Vi åkte in till stan vid halv ett, då köpte jag lite presenter till familjen, jag är nästan färdig. Har två presenter kvar till föräldrarna att köpa.
 
Sen klockan tre så gick bussen hem. Jag hade sådan tur att en kompis från Gävle skulle åka med samma buss hem. Blev lite chockad när hon klev på bussen, men det var skönt med sällskap under den två timmars långa (korta) bussresan! :)
 
Nu ska jag snart sova, ska se Pretty Little Liars först tror jag, imorgon är det vardag igen, och jobb som gäller!
 
Förresten - jag är klar med mitt pre departure project, så nu är det utskrivet och ligger säkert i en av mina plastfickor. Så himla skönt att ha det avklarat, det var mycket slit med arbetet, men jag blev väldigt nöjd med resultatet! :)
 
God natt!

-

 

-

 

-

 

-

 

-

 

VISUM

Igår när jag kom hem ifrån jobbet så åkte jag och mamma till ICA för att hämta ut mitt pass som numer även innehåller mitt visum. Det tog bara två dagar från det att jag besökte ambassaden tills att jag hade det i handen. Väldigt snabbt! Skönt att ha det klart! :) Känns lite verkligare nu också, när jag har visumet. Igår morse hade jag fått ett nytt mail ifrån mamman i familjen, hon skrev att en av dotterns kompisar skulle få en au pair denna vecka, så henne skulle jag träffa mycket, hon skrev lite om vad de ska göra nu i helgen, fotbollsmatcher, scouterna, oktoberfest (deras nuvarande au pair är ifrån Tyskland) osv.

Jag började på mitt pre departure project idag, vill vara klar med det så tidigt som möjligt. Man ska minst lägga ner åtta timmar på projektet, jag har redan gjort fyra, och jag är inte ens klar med första punkten. Orkar inte göra någonting mer på det idag, är helt slut i huvudet!
 
Nu tänkte jag ta en dusch, hämta lite clementiner och sen se på senaste avsnittet av Glee, tur att det är helg, var så himla jobbigt att jobba igår då jag är superförkyld. Så helgen hade inte kunnat komma lägligare! :)

BESÖK PÅ AMERIKANSKA AMBASSADEN

Idag var jag på amerikanska ambassaden, jag, mamma och pappa åkte hemifrån klockan fem i morse. Jag hade bokat tid till klockan åtta men vi var inte framme förens kvart i nio då vi svängde av fel. Trodde aldrig att jag skulle komma fram och fick nästan panik.
 
När jag äntligen kom fram så gick jag och ställde mig i kön, var kanske fem stycken före mig i kön. Man fick gå fram en och en till "säkerhetsbyggnaden". Innan jag fick komma in så fick jag visa mitt pass och så fick jag visa skosulorna, sen fick jag ta av mig klocka och sånt och sen gå igenom en sån där grej som de har på flygplatser.
 
Sen var det bara att följa den gula pilen i marken till den stora byggnaden. Jag fick en nummerlapp och så satt jag mig och väntade. Jag var otroligt kissnödig och blev så glad när jag såg skylten "restroom", haha. Jag satt med ryggen vänd till första luckan så jag hörde inte när det blev min tur, men då var vakten snäll och sa till. I första luckan så fick jag lämna ifrån mig alla papper, sen fick jag sätta mig ner en stund, sen blev jag uppropad av en svensk tjej (skönt), hos henne fick jag lämna fingeravtryck, fick göra om flera gånger bara för att mina fingrar var så kalla, hon trodde att de blev bra, annars skulle jag få göra om dom i USA.
 
Efter att jag lämnat fingeravtrycken så fick jag sätta mig och vänta en liten stund till och sen blev jag uppropad igen. Då fick jag lämna fingeravtryck igen (eller vad jag nu gjorde, då det bara var ena handen) och sen fick jag svara på några frågor; Vart jag ska i USA, hur många barn som jag ska ta hand om, hur gamla de är, när jag senast hade kontakt med min värdfamilj, om jag har jobbat med barn förut, och vad jag planerar att göra när jag kommer hem efter mitt år i USA. Sen sa hon att mitt visum har blivit godkänt och att det skulle skickas hem till mig inom en vecka.
 
Sen var det färdigt! Så det tog ungefär fyrtio minuter för mig från det att jag ställde mig i kön tills att jag var färdig. Skönt! Jag har läst om de som har fått sitta och vänta i fyra timmar, så jag var glad över att det gick så himla fort!

Skönt att allt är färdigt! Nu är det bara betalning av försäkring, köp av resväskor och annat kvar!
 
Men det får jag tänka på senare, för nu ska jag se säsongspremiären av Grey's Anatomy!! :)

LÖRDAG

Det händer inte så mycket på au pair fronten just nu, den nionde oktober ska jag till ambassaden, alla papper är fixade och jag hoppas att allt har blivit rätt. Jag har mailat min kontaktperson på STS tusen gånger för att få svar, så nu hoppas jag verkligen att allt är rätt!
 
Jag har köpt första presenterna till barnen. Ska köpa en varsin sak till,  till barnen, och sen ska jag handla till föräldrarna. Jag vet redan vad jag ska köpa, så det borde inte vara några problem!
 
Jag jobbar fram till jul, sen har jag "ledigt" fram tills det att jag åker. Skönt att veta att jag kan spara undan en massa pengar tills jag åker i alla fall. Känns även skönt att fira jul hemma detta år, min favorithögtid!

Idag ska jag på hockey och se Brynäs-Luleå. Fram tills dess ska jag kolla ikapp mig på alla serier som jag missat under veckan när jag har jobbat! :)

 
 

RSS 2.0