Match #5

 

Location: Castle rock, Colorado
Children:4
Pets: 1 dog

I natt så fick jag min femte matchning. Familjen består av två pojkar i åldrarna 10 och 8 år och två flickor i åldrarna 6 och 3 år. Jag har två saker att säga; FYRA BARN! och 12 timmars arbetsdagar.
Jag har inte fått något mail ifrån familjen heller.

APF

Idag så fick jag hem au pair agreement för organisationen APF, så jag skrev under det och skickade tillbaka det till STS kontoret i Göteborg direkt. Så snart kommer jag ha två organisationer att få matchningar ifrån. Känns mycket bra! :)

-

Jag fick ett mail ifrån Malin på sts au pair idag. Hon skrev att hon hade fått en familj genom en annan organisation och att hon hade tänkt på mig när hon läste deras ansökan, så hon undrade om hon fick skicka min ansökan vidare till den familjen. Denna organisation är mindre än au pair care, så de har ingen vecka i New York när man kommer dit, utan förberedelserna gjorde man själv hemma i Sverige.

Men jag känner så här; även om det skulle vara jätteroligt att åka till New York och bo med en massa andra au pairer i några dagar, lära känna nya människor osv. så spelar det inte så stor roll för mig, egentligen, det viktigaste för mig är att jag får en bra familj!
 
Malin skulle skicka organisationens au pair agreement och så skulle jag skriva under det och skicka tillbaka. Får se om familjen som hon rekommenderar mig till hör av sig, skulle vara roligt att se vad de är för en familj! :)

-

Jag fick ett mail från mamman ifrån match nummer fyra precis efter att jag hade publicerat mitt förra inlägg. Hon skrev att de hade valt en annan au pair, men att jag hade gjort mycket bra ifrån mig och att jag hade gjort beslutet väldigt svårt för dom. Jag gillade som sagt mamman jättemycket!
 
Men nu så kan jag se fram emot kommande matchningar, vem vet, nästa matchning kanske är den rätta för mig!

Sometimes it's hard, to follow your heart.

Jag har inte hört någonting mer ifrån match nummer fyra. När jag sökte som au pair så lovade jag mig själv att jag alltid ska lyssna på min magkänsla, och min magkänsla säger mig att match nummer fyra inte är familjen för mig. Det ska kännas rätt på en gång, och det gjorde det inte med denna familj. Jag gillar mamman jättemycket, men det räcker inte, inte när man ska bo med familjen i ett år och dessutom ta hand om det viktigaste som de har - sitt barn.
 
Om match nummer två hade frågat om jag ville bli deras au pair så hade jag inte tvekat, och det är så det ska kännas, man ska inte tveka, svaret ska komma på en gång.
 
Jag känner mig inte riktigt bekväm med att bli som en extralärare, att hjälpa till jättemycket med läxorna, tänk om barnet inte gör bra ifrån sig i skolan sen, då är det ju mitt fel, att jag inte har lyckats lära ut tillräckligt bra. Jag älskar djur och framför allt hundar, men jag vill inte heller ha på mitt ansvar att rasta hunden två gånger per dag när föräldrarna jobbar.
 
Jag kan tänka mig att ha lite äldre barn, men det känns som att nio år är lite för gammalt för mig, eller så känns det så bara för att min magkänsla säger mig att detta inte är familjen för mig.
 
När jag åker till USA så vill jag sätta mig på planet och känna att jag har tackat ja till rätt familj, att allt känns bra och att det känns spännande och roligt att åka iväg. Jag vill inte känna att jo men kanske att det är rätt familj, det blir nog bra det här osv. Självklart kan man inte veta vad som är rätt familj för en själv genom ett samtal på skype, men det måste kännas rätt ifrån början.
 
Jag lovade mig själv att följa magkänslan, och jag tänker inte bryta det löftet till mig själv, jag kommer tacka ja till familjen som frågar mig, om jag känner att "ja, denna familj vill jag spendera ett år tillsammans med", när jag känner så, då tänker jag tacka ja!
 
 
 

Skype samtal med match #4

Tidigare nu ikväll så skypeade jag med familj nummer fyra, jag fick prata med mamman, pappan, dottern och nuvarande au pairen, så jag blev väldigt nervös och svamlade mest. Antingen så gick det bra eller så gick det inte bra, jag vet faktiskt inte hur det gick, haha. Men alla var väldigt snälla i alla fall. Får se om jag hör någonting mer ifrån dom!
 
 

MATCH #4


Location: Haymarket, Virginia
Children: 1
Pets: 1 Dog

Igår natt så fick jag min fjärde matchning, de bor i Haymarket, Virginia. De har en dotter som är nio år och så har de en hund. Jag pratade med mamman i telefon igår, hon var jättetrevlig, vi hann dock inte prata så länge då hon var på jobbet. Hon skulle ringa mig idag också men jag fick nyss ett mail där hon skrev att det var mycket på jobbet så hon kunde inte gå undan, så hon ska försöka ringa mig imorgon istället. Imorgon ska jag fråga hur delaktig jag får vara i familjen osv. För mig så är det viktigt att jag får vara en del av familjen, att jag får vara med på högtider osv. man ska ändå vara där i ett års tid, så då är det väldigt viktigt att få veta om man får vara en i familjen eller om de bara ser en som en anställd - tycker jag. Hoppas, hoppas på denna familj!

Uppdatering match #3

Jag har fortfarande inte hört någonting ifrån match #3, och jag kommer inte in på mitt au pair room, det har varit mycket krångel med det på senaste tiden, så jag har inte kunnat maila eller någonting. Tycker det är mycket konstigt att jag inte har hört någonting!
 
Hoppas på att få en ny matchning snart!

MATCH #3

I natt så fick jag min tredje matchning, ifrån East Walpole, Massachusetts. De har två barn, en pojke och en flicka. I mailet jag fick så står det att dom är 13 och 9 år gamla, men på mitt au pair room så står det att dom är 12 och 8 år gamla, så jag vet inte exakta åldern på barnen.
Jag har inte fått något mail av familjen, men på mitt au pair room så står det att dom tycker om att vara på stranden, åka båt, titta på film och åka på dagsturer. Barnen håller på med hockey, lacrosse, simning, baseboll och så går dom i söndagsskola.
 
Man ska inte döma någon familj innan man har pratat med dom, och jag ska ge dom en chans, men jag tycker nog kanske att barnen är lite för "gamla" och så. Men jag får se om de hör av sig via mail eller telefon. Man ska ge alla familjer en chans, det går inte att få en uppfattning av en familj genom att bara ha läst några rader där dom har beskrivit sig själva.
 
Det känns kul i alla fall att det har börjat hända saker, att jag har fått min andra matchning på en vecka. Även om jag blev jättebesviken över att jag inte fick familjen från Washington DC så vet jag att min familj finns där ute någonstans!

MATCH #2

Min andra matchning bodde i Vienna, Virginia, de hade två barn, en pojke på 6 år och en flicka på 3 år. Vi skypeade första gången i måndags men det bröts hela tiden, så vi skypeade igen i tisdags. Jag gillade familjen jättemycket, vi hade samma syn på au pair livet, på regler med barnen och även vad gäller mig själv, vi hade samma intressen osv. Samtalet gick bra och vi pratade i en timme, jag visste att hon skulle ha två till intervjuer, men jag hoppades ändå. Igår så skulle mamman ringa mig, men hon gjorde inte det, så imorse så mailade jag henne, och nu så fick jag svar om att de hade valt en annan. Så tråkigt då jag verkligen gillade den här familjen!
Men, jag vet att min familj finns där ute, och förhoppningsvis så får jag den snart! Så himla jobbigt att börja om igen bara, speciellt när det kändes så bra med denna familj. Men jag kommer få en familj, och jag kommer att komma iväg, det vet jag! :)

RSS 2.0