STS AU PAIR

Jag ansökte med STS au pair och kommer ansöka till dom igen. Jag personligen tycker att dom är en jättebra förening, jag fick alltid hjälp när jag ringde, jag fick alltid bra svar på mina mail osv. Jag hade en kontaktperson som heter Malin, jättegullig och snäll tjej, man kände sig inte jobbig när man ringde till henne utan det var alltid positivt och bra svar som jag fick av henne.

När man ansöker med STS au pair så får du ett mail där det står hur du ska gå tillväga för att betala in ansökningsavgiften (1990 kr), när du har betalat in den och det har registrerats hos STS så får du ett nytt mail där du får information om hur du startar ditt au pair room, du får ett dokument där det är ett exempel på hur du kan skriva ditt personliga brev, instruktioner på hur du fyller i informationen på ditt au pair room som du startar, dokument om hur du beställer ditt polisregister utdrag, en lista där du kan fylla i allteftersom du har fått dina papper, och så är det au pair agreement, ett jättetjockt häfte med en massa regler osv. som du måste skriva under.

Det ringer sedan en person som bor i närheten av dig och bokar en intervjutid. Till denna intervju så måste du ha med dig alla papper! Det du måste ha med dig är detta;

 • Medical Form (Om du inte varit på läkarundersökningen vill vi att du meddelar intervjuaren när du har en tid)
 • Polisregister (Om du inte fått det innan intervjun meddelar du intervjuaren när du beställde det och betalade)
 • 2 st Childcare References
 • 1 Personal Reference
 • Au Pair Agreement
 • Kopia på körkort
 • Kopia på pass
 • Kopia gymnasiebetyg

  Medical Form, Childcare Reference och Personal Agreement pappren hittar du på ditt au pair room! Jag själv hade inte börjat med mitt au pair room när jag var på intervju, men jag skulle rekommendera att man har fyllt i så mycket man kan. Det är väldigt mycket jobb med den sidan - men det är roligt också!

 • -

  2011-07-28

  Jag skulle bara kolla mailen en sista gång innan jag stängde av datorn, jag hade fått ett mail ifrån Au Pair Care där det stod att jag hade blivit accepterad till programmet. Jag hade nästan gett upp hoppet om att få det där mailet så jag blev förvånad när det nu fanns där i inkorgen. I mailet så stod även att det brukar ta ungefär två veckor innan man hade en familj.

  Plötsligt så blev jag lite nervös..

  -

  2011-07-19


  Ansökan är klar!

  AU PAIR - ANTAGEN

  2011-07-13


  AU PAIR - HÄLSOUNDERSÖKNING

  2011-07-13

  Hälsoundersökningen som jag skulle göra innan min intervju var ett enda stort krångel. Jag hade tid på torsdagen förra veckan, träffade en läkare och lämnade fram pappren som han skulle fylla i. Han säger då att han måste ta prover för aids/HIV och hepatit. Att det kommer kosta jättemycket pengar och han vet inte om jag har råd med det då jag är så ung. Jag frågar honom hur mycket det kommer kosta på ett ungefär och han svarar; 1000-2000-3000-4000. Var inte direkt ett bra svar. Han säger då att jag kan lista om mig på en annan hälsocentral som inte är privat. När jag åkte därifrån så var jag inte direkt glad.

  Dagen efter så ringde jag upp STS och berättade vad han hade sagt. Hon som jag pratade med säger då att det inte behövs ta några prover för att åka till USA. Att det räcker med att han öppnar journalen och kollar vad som står i den.

  Jag ringer upp hälsocentralen och berättar allt. Hon frågar om jag kan komma kl.15.00 samma dag. Detta var på fredagen. Jag åker dit till klockan tre och hon som står i receptionen säger då att det står att jag hade en tid halv tre. Hon går och pratar med läkaren och han säger att han kan ta emot mig ändå. Det är samma idiot som jag var till på torsdagen. Det första som han frågar är om jag har varit och tagit några prover. Jag säger att jag inte behöver ta några prover. Men han lyssnar inte på ett ord som jag säger utan ger mig en nummerlapp som går till labb. Jag frågar vart jag ska sen men han springer iväg. Jättebra doktor verkligen!

  Efter tjugo minuter i väntrummet så får jag komma in till provtagningen. Jag får ta blodprov och urinprov. Eftersom att jag inte visste vart jag skulle när jag var klar så satte jag mig i väntrummet igen. Efter en stund så kommer läkaren och ropar upp mig. Jag trodde att han hade fyllt i papperen när jag var och tog prover men det hade han självklart inte gjort.

  Han börjar med att berätta att han inte tror på att man inte måste ta prover för aids och bla bla bla. Jag säger till honom att han kan ringa upp STS om han vill och prata med dom. Men nej det behövdes inte. Längst ner på intyger så behövs det en stämpel ifrån läkaren, han säger då att det inte finns stämplar i Sverige. Detta säger han samtidigt som han plockar upp en stämpel ifrån sin ryggsäck? Efter typ 1½ timme så går jag därifrån med intyget i handen.

  Både hälsocentralen och läkaren krånglade till allt så mycket! Jag pratade om hälsoundersökningen med tjejen som jag var på intervju hos igår och hon sa att hon inte behövde ta några prover. Jag läser bloggar där de inte har behövt ta några prover. Tjejen på STS förstod inte vad läkaren höll på med och det gjorde inte jag heller. Nu är det bara att hålla tummarna för att det inte blir några mer problem med det där intyget! Vill inte besöka min älskade läkare en gång till!

  AU PAIR - INTERVJU

  2011-07-13

  Igår så var jag på "au pair intervjun". Intervjun började halv fem och hölls hemma hos en jättesnäll tjej. Först så gick hon igenom så att jag hade alla papper med mig, efter det så fick jag svara på några frågor på svenska innan hon gick över till den engelska delen av intervjun.

  Jag fick svara på frågor som; varför vill du åka som au pair? Hur ser en typisk amerikansk familj ut för dig? Om två barn bråkar om samma leksak, vad skulle du göra? Hur tror du att en dag ser ut som au pair? osv. Det var väldigt svårt att formulera sig på engelska. Frågorna var även de kluriga att svara på. Speciellt när man är nervös. Men jag tror att det gick helt okej.

  Just det, innan intervjun började så fick jag läsa en text på engelska högt, så att hon skulle höra hur mitt uttal var. Det sista jag fick göra var ett test där det var massvis med frågor, ex; har du ibland kläder på dig som du inte har en aning om hur du har fått på dig? Och så skulle man kryssa i om det aldrig hände, om det hände ibland, om det hände ofta eller väldigt ofta.

  När jag var klar med det testet så var själva intervjun över. Jag fick ställa de frågor som jag hade och sen så berättade hon om hur hon hade haft det borta i USA. Vad man ska tänka på när man är där osv. Jag var där i två timmar ungefär.

  Innan jag åkte iväg på intervjun så läste jag en blogg där hon hade skrivit att hon valde att söka till cultural care istället för till STS då man blev intervjuad på engelska i två timmar av STS. Men jag kan säga att själva intervjun som man gjorde på engelska tog kanske femton-tjugo minuter. Det var ungefär nitton frågor eller någonting sådant innan man fick göra testet. Däremot så var jag hos henne i ungefär två timmar.

  MATCH #9

  2011-11-26  Location: Greenbrae, California
  Children: 3
  Pets: -

  I torsdags så fick jag min nioende matchning. Familjen hade tre barn, en dotter på fyra år och två tvillingar på tre år. Jag vet egentligen inte mycket om familjen, de skrev ett mail där de berättade om sina tidigare au pairer och så ställde de lite frågor som jag svarade på.

  Men, jag har bestämt mig för att skjuta upp mitt au pair år till augusti nästa år. Jag har tänkt på det ett tag och det känns så skönt nu när jag har ändrat migg avresedatum. Jag mailade och skrev till familjen att jag har bestämt mig för att skjuta fram mitt au pair år, men har inte fått något svar, de finns fortfarande kvar på mitt au pair room, så jag vet inte om de har sett mailet eller inte.

  Jag bestämde mig för att skjuta på allting för att jag vill se när min syster tar studenten i juni, jag vill kunna spara ihop pengarna till avgiften själv, och jag vill mogna på mig lite mer innan jag åker iväg. Det känns i alla fall att jag har gjort rätt beslut med att skjuta upp allt i några månader!


  MATCH #8

  2011-11-07  Location: Lake Bluff, Illinois
  Children: 3
  Pets: 1 dog

  Nu ikväll så fick jag min åttonde matchning. Familjen består av mamma, pappa och tre barn. Två döttrar som är 9 och 4 år, och så har de en pojke som är 6 år. Det stod inte så mycket om vad de gillar att göra i deras brev, mamman tycker om att laga mat och pappan tycker om att hålla på i trädgården och med huset. Barnen håller på med simning och någon mer sport, tror jag. Mamman skulle ringa mig imorgon eller på onsdag, får se hur det känns efter det!

  MATCH #7

  2011-11-07  Location: San Francisco, Californien
  Children:5
  Pets: En sköldpadda och ett marsvin

  I lördags så fick jag en ny matchning från en familj som bodde i San Francisco. De hade fem brarn i åldrarna, 20,18,15,11 och 9 år. De två äldsta läste på universitetet och kom bara hem för att fira högtider. Mamman var hemma fru och behövde någon som kunde hjälpa till att skjutsa och ta hand om hemmet när pappan var borta på jobbresor.

  Jag fick inget mail ifrån familjen, de hade heller inte några bilder med i sin ansökan. Jag vill inte vara i en familj där mamman går hemma, jag fick inte heller någon bra känsla av deras brev, så jag skickade iväg ett mail där jag skrev att jag nog inte var rätt au pair för dom. Jag fick som svar att de har haft massor med au pairer som har haft det jättebra hos dem. Men jag är inte dessa massa au pairer, jag är jag, och det kändes helt enkelt inte bra. Är inte magkänslan bra så blir det inte bra helt enkelt!

  MATCH #6

  2011-10-27  Location: Oak Park, Illinois
  Children: 3
  Pets: 1 dog

  Igår kväll så fick jag min sjätte matchning! Familjen består av en mamma, pappa och deras tre barn. En pojke på sju år och sen är det en pojke och flicka som är tvillingar på tre år. De har även en hund. De hade skrivit jättemycket om sig själva i brevet, vilket var väldigt positivt! De hade skrivit med vilka tider jag skulle jobba, om hur jag skulle bo, om körkort, staden, familjen osv osv. Mamman hade även skickat iväg ett mail som jag svarade på när jag kom hem ifrån hockeyn. Vi bästämde att vi skulle prata idag klockan fem min tid.

  När det ringde idag så visste jag inte att samtalet skulle kopplas genom föreningen, så jag blev lite förvirrad där ett tag. Mamman var jättetrevlig, hon var lätt att prata med, ställde bra frågor och var intresserad av det som jag sa. Hon är den första som inte har frågat "why do you want to become an au pair?", och det var väldigt skönt att slippa svara på den frågan, men hon kanske kommer på att hon inte frågade det nästa gång vi pratar ;-).

  Vi pratade om museum, och hon blev intresserad av Stockholmsslott när jag sa att vi hade en kungafamilj, så hon googlade för att hitta fakta. Vi pratade i en halv timme ungefär, hon berömde min engelska jättemycket, jag blev så glad! Även om jag vet att jag uttalar vissa ord som en riktig svensk, så gör jag mig ändå förstådd och kan föra en konversation med en amerikan, det tycker jag är häftigt!

  Efter vårt samtal så mailade jag henne och skrev att jag tyckte att det var trevligt att prata med henne, önskade dom en bra dag och att jag såg fram emot att prata med henne igen. Hon svarade att hon tyckte detsamma, sen berömde hon min engelska igen, hon skrev även att hon viller prata över skype tillsammans med sin man! Nu håller jag tummarna, även om jag inte vågar hoppas för mycket!

  UPDATE MATCH #5

  2011-10-12

  Vilken seg dag det har varit idag! Vaknade vid tolv tiden, åt frukost och läste bloggar. Gick ut på promenad med pappa och Simba på eftermiddagen, vi lyckades pricka in regnet, men som tur var så upphörde det efter en stund. När vi kom hem igen så städade jag rummet och väntade på att mamman från TN familjen skulle ringa upp mig på skype.

  Igår kväll så fick jag ett svar ifrån henne där hon skrev att hon skulle ringa mig klockan fyra min tid idag onsdag. Idag så fick jag ett mail där hon skrev att hon skulle lägga till mig på skype så att jag visste att det var hon när hon ringde. Jag satt och väntade i över 1½ timme, men hon ringde inte, så jag loggade ut ifrån skype och skrev ihop ett mail. Jag skrev att jag inte kunde vara inloggad på skype längre, och så skrev jag att jag inte trodde att jag skulle passa in i deras familj och så önskade jag dom lycka till med att hitta en ny au pair. Jag har inte fått något svar på det mailet och jag räknar inte med att få något heller.

  Jag följde med mamma när hon skjutsade Josefine till en kompis, efter det så åkte vi till affären en sväng, när jag kom hem så gick jag och pappa ut med hunden, efter det så hoppade jag in i duschen och sen bäddade jag ner mig i sängen för att titta på Grey's anatomy och body of proof(?). Nu tänkte jag läsa igenom lite bloggar innan det blir att kolla beverly hills, jag känner mig förkyld i huvudet så jag blir inte uppe länge idag!

  MATCH #5

  2011-10-12


  Location: Mount Juliet Tennessee
  Children: 2
  Pets: 2 dogs

  I natt så fick jag min femte matchning, såg det när jag satt på bussen imorse så jag kunde inte gå in på mitt au pair room och läsa om familjen förns jag kom hem på eftermiddagen.

  Familjen består av en mamma, pappa och två pojkar som är tio och tolv år gamla. Det står egentligen inte så mycket om familjen på sidan. Barnen spelar inlines hockey och ishockey, föräldrarna är egna företagare och är därför borta mycket. På helgerna så tycker de om att vara tillsammans hela familjen och göra utflykter osv.

  Mamman hade mailat mig och frågat när det passade bäst att prata. Jag svarade att jag är ledig både imorgon och på torsdag, men jag har inte fått något svar.

  Det känns inte som en familj för mig, men det skadar aldrig att prata med dom!

  TANKAR

  2011-10-07

  På au pair fronten så händer det inte mycket, jag läste på en annan tjejs blogg att innan hon fick sin matchning så kändes det som att hon inte syntes för familjer då det tog sådan lång tid mellan hennes matchingar, så känns det just nu! Jag vill bara ha en matchning, det behöver inte vara den matchningen som blir min värdfamilj, men jag vill bara få det där mailet i inkorgen där det står att en värdfamilj är intresserad av mig. Jag vet ju att det kommer komma, men man blir lite otålig när det är över en månad sedan jag fick min senaste matchning.

  Jag har haft sådan otur med alla mina matchningar också. Första familjen ringde inte på utsatt tid och när jag skrev ett mail till henne så svarade hon att hon hade matchat med en annan tjej. Hon kunde inte ha mailat och sagt det då? Den andra familjen gillade jag verkligen, mamman verkade jättesnäll och hon var så positiv och pratade som att jag redan var en i familjen och att det var jag som skulle ta beslutet om jag ville komma till dom, vi skulle höras på mail, men hon svarade aldrig på något av mina mail. Den tredje familjen verkade det gå jättebra med, efter första skypesamtalet så skrev de ett långt mail och avslutade med att skriva att de ville skypea igen, när vi pratat för andra gången så sa mamman att hon ville fortsätta ha kontakt med mig, samma natt så skrev dem att de ville fortsätta lära känna mig, kvällen efter så får jag ett mail där de skrev att de skulle matcha med en annan tjej, som att de inte visste det dagen innan? Den fjärde familjen ville inte ha en au pair, de ville ha en chaufför och någon som inte tillhörde familjen, hon förstod nog inte vad en au pair var för någonting för hon frågade vad jag skulle göra i USA, om jag åkte dit för att plugga på college? Tillslut så kommer den perfekta familjen för mig, det vet jag!

  DET BLIR INGET NEW JERSEY!

  2011-09-13

  I natt så fick jag svar från NJ familjen, det sista de skrev i mailet var att de tyckte att vi skulle fortsätta lära känna varandra, det sista mamman sa på skype igår var att hon ville att vi skulle prata igen i veckan. Nu ikväll så fick jag ett mail ifrån pappan där han skrev att han hade pratat med mamman om mig och att de tyckte att jag nog skulle passa jättebra med deras barn men att de hade valt att matcha med en annan au pair och att nannyn ville lämna så fort som möjligt. Jag förstod nästan igår att det egentligen inte handlade om nannyn utan om att de hade hittat en annan som de gillade. Tycker att mamman kunde sagt hur det låg till igår över skype.

  Det är jättejobbigt att först bli jätteglad över att få en match, sen så pratar man och det känns bra och sen så blir man besviken när man inser att man måste börja om med hela proceduren igen. Men jag tror på att allt som händer det händer av en anledning, så det är bara att vänta, den perfekta familjen för mig finns där borta i USA den med!

  SAMTAL FRÅN NJ

  2011-09-11

  Idag skypeade jag med mamman från NJ familjen. Det var störningar i skype nästan hela tiden vi pratade men vi gjorde oss förstådda iaf. Mamman är så trevlig! Men oj vad dålig min engelska var idag, jag kunde inte utala fruit, eller find, det blev skitkonstigt, och när hon pratade om world trade center så ville jag svara henne på svenska hela tiden, slängde in lite usch och andra ord. Första gången vi pratade så gick det hur lätt som helst, jag behövde inte ens tänka på svenska innan jag pratade. Nästa gång går förhoppningsvis bättre!

  Vi pratade lite om min skola, world trade center osv. Hon berättade också att nannyn som dom har nu vill sluta tidigare än vad hon först sagt. Hon skulle ha slutat i januari, då jag vill komma, men nu så ville hon kanske sluta tidigare. Hon skulle meddela familjen den här veckan. Dom hade sagt till henne att dom pratade med mig och att jag inte kunde komma förens i januari, jag håller alla tummar för att hon stannar längre. Jag gillar verkligen denna familj!

  MATCH #3 OCH #4

  2011-09-08

  Jag mailade mamman från CA familjen idag, jag skrev att det var trevligt att prata med henne, att det verkade vara en bra familj men att jag nog inte skulle passa in i den och att jag önskade dem lycka till i sökandet efter sin au pair. Hon svarade väldigt snabbt och hon skrev att hon höll med. Känns skönt att slippa tänka på den familjen någonting mer!

  Jag mailade även familjen ifrån NJ, jag frågade om det hade gått bra för barnen första dagen i skolan, och om minsta barnet hade gillat pre-school, och så skrev jag att jag såg fram emot att prata med dom igen. Jag hoppas på svar inatt!

  UPDATE MATCH #4

  2011-09-07

  Mamman i CA familjen ringde mig kl.7, hon var trevlig, men hon lät väldigt stressad, lät som att hon körde bil. Jag kan bara säga att det där inte är någon familj för mig! Jag skulle få en mobil med barnens scheman i och så skulle jag få en påminnelse varje gång jag behövde skjutsa eller hämta något barn.

  Det hade blivit någonting fel med deras ansökan, de hade en pojke och två flickor, inte tre flickor som det står i ansökan. Vi pratade i tio minuter ungefär, och på den tiden fick jag inte veta någonting om vad barnen gillar att göra. Jag fick veta att de spelar fotboll och några andra sporter som jag inte kommer ihåg just nu, samt att de var en väldigt upptagen familj och att de behövde en au pair som kunde skjutsa ungarna till sina aktiviteter.

  När jag sa att jag ville vara med och fira deras högtider osv. så lät det på henne som om att dom inte ville att jag skulle vara med på sådant osv. Det kändes inte som att jag skulle få vara en del av familjen.

  Jag ska maila henne lite frågor om en stund och se vad hon svarar på dom, men det känns nog ändå som att jag kommer säga nej till denna familj. Jag har bara lite svårt till att säga nej, men det blir bäst så!

  Sen tänkte jag på en sak. Jag har pratat med två familjer över skype och en över mobilen, när jag har pratat över skype så har jag inte varit ett dugg nervös, men nu när jag pratade i mobilen så liksom stakade jag fram orden i början för att jag var så nervös. Kanske blir lättare när man ser personen som man pratar med?

  Mamman avslutade med att säga att jag hade jättebra engelska, och att även fast jag var nervös så var den jättebra. Sådant blir man glad över att höra! Det skulle mina gamla engelskalärare höra, de som gav höga betyg till de elever som satt och slog upp vartenda ord på google translate, medan jag som skrev utan att använda någonting sådant fick lägre betyg. Jag är faktiskt stolt över mig själv som vågar prata med dessa människor på engelska, det är faktiskt en utmaning, men man är lika stolt varje gång man lägger på luren och samtalet har gått bra trots att man är nervös och inte tycker att sin engelska är den bästa. Man gör nog bättre ifrån sig än vad man tror!

  MATCH #4

  2011-09-07


  Location: San Ramon, California
  Children: 3
  Pets: 1 dog

  Inatt så fick jag min fjärde matchning. Familjen har tre flickor i åldrarna 10, 7 och 8 år. I ansökan så står det som att det är en ensamstående pappa, finns bara en bild med också, på han och två av barnen. Men mailet som jag fick var tydligen ifrån mamman? I första mailet så skrev hon och frågade vilken tid hon kunde ringa, så jag skrev när jag skulle vara hemma. Hon svarar då att hon ringer mig kl.8 Brasiliansk tid, efter en stund så får jag ett nytt mail där det står "förlåt, jag tänkte att du bodde i Brasilien". Hon ska ringa mig kl.8 ikväll iaf, men familjen känns faktiskt inte som någonting för mig.

  Jag vet inte så mycket om familjen för de skrev inte så mycket i sin ansökan. De har skrivit att de gillar sport och vilka sporter barnen går på men inte så mycket mer. Det verkar som att dom mer verkar vilja få fram att det är nära in till San Francisco och att dom har en pool än att berätta om hur sina barn är som personer.

  Jag har inte fått något svar ifrån NJ familjen, jag hoppas att det är för att dom har haft mycket nu i och med skolstart, dom finns kvar på mitt au pair room iaf så det är positivt!

  UPDATE MATCH #3

  2011-09-03

  Jag har nyss pratat med familjen från NJ, beslutsångest 5.0. Innan jag pratade med dom så hade jag redan bestämt mig för att tacka nej till familjen eftersom att jag tyckte att det var för mycket med tre barn och att det var lite mycket arbetstid, men efter att ha pratat med dom så har jag ändrat uppfattning.

  Jag skypeade med mamman, pappan och så var dottern med en liten stund, fick se ena pojken också. De var hur trevliga som helst och ställde bra frågor och svarade på alla mina. Vi pratade i trettio minuter ungefär och bestämde att vi skulle prata igen nästa vecka, det behövs verkligen för nu har jag sådan beslutsångest. De verkar vara en jättebra familj och tyckte precis som jag att au pairen ska vara en del av familjen, vara med under högtider osv.

  De skulle maila mig och så skulle mamman fixa lite bilder som jag skulle få se, hur de firar högtider osv.
  Ska maila dom lite frågor också, om badrum, bil osv. Jag ville inte fråga det under skype samtalet.

  MATCH #3


  2011-09-01

  Location: Ridgewood, New Jersey
  Children: 3
  Pets: -

  Idag vid åttatiden när jag kollade min mail så hade jag fått en ny matchning! Det är tre barn, två pojkar på 9 och 6 år och en flicka på 3 år. De hade även skickat ett mail men där hade de bara skrivit att de ville prata med mig.
  Så får se om dom ringer imorgon eller i helgen. Det verkar vara väldigt mycket jobb och jag känner sådär för att det är tre barn, men vi får se hur jag känner när jag har pratat med dem!

  FORTSÄTTNING MATCH #2

  2011-08-22

  Lördag kväll så mailade jag iväg lite frågor till mamman, jag har fortfarande inte fått något svar! Jag är lite besviken faktiskt. Jag tror att jag hade passat bra i den där familjen! Innan vi avslutade vårt samtal i lördags så sa hon till mig att jag skulle fundera på om jag ville komma till dom, att hon skulle maila mig frågor och jag skulle maila henne, vi skulle sen bestämma om vi skulle höras på telefon eller via mail om en eventuell matchning. Jag håller tummarna ett litet tag till att hon ska höra av sig!


  UPPDATERING MATCH #2

  Nu har jag pratat med mamman från Orinda, California. Hon ringde upp mig på skype strax efter fem men det ville inte fungera, så hon ringde upp mig på mobilen, när hon ringt så fungerade skype så vi såg varandra genom skype men pratade genom mobilen.

  Jag gillade mamman jättemycket! Hon var lätt att prata med, glad och pratade väldigt mycket! Vilket var skönt för mig! Det första hon gjorde var att berömma min engelska, då blev jag väldigt glad! Hon berättade om deras familj, vad de tycker om att göra osv. Sen frågade hon vad jag tycker om för mat, vad jag gillar för efterrätt osv.

  Jag fick en sån bra känsla i hela kroppen när jag pratade med henne! Vi pratade i trettio minuter ungefär, men det kändes som fem minuter! Hon skulle maila mig lite frågor och jag skulle göra detsamma till henne sen skulle vi prata igen imorgon!!

  MATCH #2

  2011-08-19

  Vid sjutiden idag så ringde det ett nummer på min mobil, först så trodde jag att det var någon försäljare, sen började jag förstå att det nog var ifrån USA men jag vågade inte svara, jag var rädd för att det var mamman ifrån familj ett, haha.

  jag loggade in på min mail och såg att jag hade fått en ny matchning! Mamman hade även skickat ett långt mail, som kändes mycket mer seriöst än från match#1. Hon skrev om vad jag skulle göra om dagarna, vilka tider jag skulle jobba, samt allt som de ville att jag skulle vara med på! Jag har mailat med mamman lite nu ikväll, svarat på frågor som hon ville att jag skulle svara på och så där. Hon ska ringa mig imorgon på skype, jag som inte ens vet hur man använder skype! Sökte på någon guide på google nyss så att jag åtminstone får igång det imorgon!


  Location: Orinda, California
  Children: 2
  Pets: 1 cat

  Familjen består av en ensamstående mamma och två barn. En flicka som är sju, snart åtta år och en pojke som är fem år! Mamman verkar jättetrevlig av mailen att döma, så jag hoppas att det går bra imorgon!


  UPPDATERING MATCH #1

  2011-08-20

  Tänkte uppdatera lite om min första matchning. Mamman skickade ett jättelångt mail med information om barnen, jag svarade på det och hon skrev att hon skulle ringa mig på tisdagen klockan nio (på kvällen) min tid. Jag var jättenervös hela dagen och blev riktigt nervös när klockan närmade sig nio. Jag väntade och väntade och väntade men telefonen ringde aldrig. Klockan tolv så mailade jag mamman och skrev och frågade om hon hade glömt bort att ringa mig, eftersom att hon hade skrivit att hon skulle ha mycket på jobbet så tänkte jag att det var därför hon inte hade ringt. Jag skrev också och frågade om hon kunde ringa upp mig dagen efter istället eftersom att klockan var mycket i Sverige.

  Till svar får jag att hon har matchat med en annan au pair. Jag förstår ju att dom pratar med andra au pairer, men när man har bestämt en intervju tid så tycker jag att mamman iaf hade kunnat skickat iväg ett mail där hon skrev hur det låg till. Ena dagen så skriver hon att hon ser så mycket fram emot att prata med mig och dagen efter så ringer hon inte för att hon har matchat med någon annan!

  Desto mer jag läste igenom hennes ansökan på mitt au pair rum och desto mer jag läste igenom mailet som hon hade skrivit så kändes det bara som att hon hade slängt ihop både ansökan och mailet på fem minuter. Det var jättemycket slarv och bara konstigt. Visst, barnen höll på med konståkning, basket och hockey och allt vad det var, sporter som jag gillar, nu i efterhand är jag glad över att hon inte ringde, men det hade varit skönt att få ha pratat en gång bara, fått prova på att prata engelska i telefon osv. Tycker bara att det var så fult gjort att inte ens skicka iväg ett mail. När hon sedan svarar på mitt mail så ber hon inte ens om ursäkt till att hon inte hade ringt eller någonting, utan hon bara skriver "at this time, I have matched with another au pair".

  MATCH #1

  2011-08-15

  Jag har fått min första matchning! Jag hade precis släppt tanken på att få en matchning nu i augusti-september, tänkte att familjer inte letar efter en au pair som vill komma i januari ännu. Hela helgen har jag varit på friidrotts SM så jag har knappt hunnit kolla mailen, men idag när jag öppnade den så fanns det ett långt mail ifrån mamman i familjen!


  Location: Chadds Ford, Pennsylvania
  Children: 2
  Pets: 2 dogs

  Familjen består av en ensamstående mamma och två tvillingar på 9 år, en pojke och en flicka. De är väldigt aktiva och gillar sport. De tycker även att det är viktigt att spendera tid med familjen, äta middag tillsammans och prata om dagen osv.

  Jag fick en jättebra känsla i magen när jag läste igenom mailet från mamman samt det lilla som jag fick se av deras ansökan. Det verkar vara en trevlig familj. I mailet så skrev hon att hon ville boka tid för telefonintervju, jag svarade att hon kunde ringa imorgon. Usch vad nervös jag är! Jag hoppas att känslan finns kvar imorgon efter telefonsamtalet. Men jag ska inte bli för ledsen om det inte känns bra, det finns fler familjer där ute!

  Nu ska jag läsa igenom listan med frågor som jag fick skickat till mig av STS au pair, sen ska jag skriva ihop några egna frågor också!


  En ny början

  Förra sommaren så bestämde jag mig för att åka iväg som au pair, jag skickade in en ansökan, jag var på intervju och jag blev antagen till au pair care. Jag var inne i matchningsprocessen och pratade med flertalet familjer, efter några veckor fyllda med besvikelser så bestämde jag mig för att flytta fram mitt avresedatum från januari till augusti, då skulle jag även hinna vara med på min systers student.

  Allt lät bra, det var inga problem att jag ville skjuta fram mitt datum. När det började närma sig april och jag skulle komma in i matchningsprocessen igen så fick jag ett samtal från STS där de sa att jag var tvungen att betala allt igen, hälsoundersökning, polisregister osv. Jag skulle även bli tvungen att göra om mitt au pair room. Då ledsnade jag totalt, och jag kände att jag inte ville åka iväg som au pair längre. Jag tog bort min ansökan och det hela var ett avslutat kapitel - trodde jag.

  Jag har nu börjat få tillbaka suget till att åka iväg som au pair, jag vill komma iväg runt mars - april nästa år, så min tanke är att jag kommer skicka in min ansökan i september ungefär och då hoppa på hela karusellen på nytt.

  Jag tänkte att jag skulle lägga in alla de matchningar som jag fick under min förra matchningsprocess, jag har de sparade på en annan blogg, kan kanske vara till hjälp för någon annan, att få läsa om hur det går till. Jag vet i alla fall att innan jag sökte förra gången så satt jag och lusläste bloggar för att bli matad med all möjlig information!

  Välkommen till min nya blogg!


  RSS 2.0