VISUMANSÖKAN

I tisdags så fick jag hem alla papper som jag behövde för att slutföra min visumansökan eller vad jag ska kalla det på Internet. Så jag passade på att åka ner på stan tillsammans med mamma för att knäppa kort till visumet samt köpa två mappar där jag kan ha alla papper. Sen satt jag hela kvällen på tisdagen och fyllde i allt på nätet. Var helt slut i huvudet efteråt!
 
Igår så ringde jag till skatteverket och beställde personbeviset och idag var jag förbi ett postombud och fixade med kuvertet som ska med till ambassaden då det inte fungerade att göra det över nätet. Jag har alla papper utom det från skatteverket, men det borde komma imorgon.
 
Imorgon är jag ledig ifrån jobbet - så skönt! Ska vila ifrån allt var visumansökningar heter! haha. Den 9 oktober ska jag förresten till ambassaden! :)

MIN MATCHNINGSPROCESS

22 februari: jag blir godkänd av STS efter att ha varit på intervju.

12 mars: Min ansökan skickas till USA.

11 april: Jag blir godkänd av AuPairCare

12 april: Jag får min första matchning. Familjen bor i Berkeley, California. Jag pratade aldrig med denna familj, då de var borttagna från min sida när jag såg mailet om att jag hade fått min första matchning. Antagligen så valde de att gå vidare med någon annan.

15 juli: Jag mailar Malin min kontaktperson då jag tycker att det är konstigt att jag inte fått några fler matchningar. Mycket riktigt så var det någonting fel med min sida. Videon fanns inte med + att det inte fanns någon sammanfattning om hur jag är som person osv.

26 juli: Jag får min andra matchning. Familjen bor i Vienna, Virginia. Denna familj gillade jag jättemycket. Jag och mamman kom väldigt bra överens, vi hade samma syn vad gäller regler och annat. Vi pratade två gånger på skype. Hon skulle prata med två andra tjejer efter min intervju och hon skulle höra av sig dagen efter. Hon hörde inte av sig och jag förstod att dom inte hade valt mig. Efter att jag hade skickat iväg ett mail så fick jag svar tillbaka om att de hade valt någon annan. Jag blev så besviken, då de kändes som min drömfamilj!
 
2 augusti: Jag får min tredje matchning. Familjen bor i East Walpole, Massachusetts. Jag pratade aldrig med denna familj. De hörde inte av sig, jag fick ingen bra känsla av deras profil, och efter 72 timmar eller vad det är så försvann de ifrån min sida.
 
7 augusti: Jag får min fjärde matchning. Familjen bor  i Haymarket, Virginia. Jag pratade med mamman på telefon en gång och med hela familjen på skype en gång. Det var en bra familj, men det var inte min familj! De var väldigt strikta med regler osv. då föräldrarna hade varit i det militära. Två dagar efter det att vi skypeat så får jag mail om att de har valt en annan au pair!
 
23 augusti: Jag får min femte matchning. Familjen bor i Castle Rock, Colorado. De har fyra barn - redan där kände jag NEJ. När jag läste deras profil så kände jag ännu mera NEJ. Som au pair ville de att jag skulle jobba tolv timmar om dagen - nej tack! De hörde aldrig av sig och de försvann ifrån min sida.
 
5 september: Jag får min sjätte och sista matchning. Jag pratar med mamman, men är så nervös att jag inte får ur mig ett vettigt ord, därför får jag även allt som hon säger till att låta negativt - i mitt huvud. Men jag skriver ändå ett mail till mamman och tackar för samtalet. Dagen efter så pratar jag med pappan i familjen. Jag är nu mer avslappnad och kan vara mer mig själv. Vi pratar i nästan en timme och här känner jag att det nog är en väldigt bra familj! Två dagar senare så skypear jag med mamman och pappan, det går bra - även om anslutningen inte var den bästa. Jag gillar verkligen familjen men ändå så är jag rädd för att gilla dem för mycket - med tanke på hur det gick med match nummer två. Jag och mamman mailar fram och tillbaka, jag svarar på frågor, skickar frågor, gratulerar dottern på födelsedagen osv. Jag tror att vi kom upp i över tjugofem mail.
 
19 september: Jag får mail ifrån mamman i match nummer sex där de frågar om jag vill bli deras au pair.

Det kändes så himla skönt när allt var över! Det är liksom en himla lång väntan. Man går på intervju - väntan. Papperen skickas till USA - väntan. All tid mellan matchningarna är en lång väntan. Man kollar mailen hundra gånger per dag, och blir lika besviken varenda gång när det inte finns något nytt mail i inkorgen. Det tog en väldig tid för mig att hitta min värdfamilj. Men jag är glad att jag väntade, och jag är glad över att det blev just dem! Det är någon mening med allt, så därför var det inte meningen att jag skulle matcha med familj nummer två eller fyra. Det var meningen att jag skulle matcha med denna familj - min familj.

Matchningsprocessen är psykiskt jobbig, det tar verkligen på en mentalt. Men det är så värt det när allt är färdigt och man får gå vidare i processen - med visumansökan och annat! :)
 

MÅNDAG

I morse så hade jag fått två mail ifrån mamman i familjen - kul! Hon hade skrivit lite om vad de hade gjort i helgen och så.
 
När jag kom hem ifrån jobbet så såg jag att jag hade fått två mail ifrån STS där de gratulerade till matchningen, och så fick jag lite information om visumhandlingarna, plusförsäkringen, betalning av programavgift osv.
 
Imorgon skulle jag få hem visumpapperen, så då har jag nog att göra ett tag framöver. Men det känns skönt att det händer grejer, och att jag äntligen är förbi matchningsprocessen! :)

MIN FAMILJ

Min värdfamilj bor i Scottsdale, Arizona. Det är väldigt varmt i denna delstat eftersom att det är en öken, och enligt min värdmamma så är det väldigt, väldigt varmt där från maj till september. Men - de har en pool! ;)
Min värdmamma jobbar som HR manager och min värdpappa jobbar som Quality manager. De har två barn, pojken (J) är åtta år gammal och flickan (M) är 7 år gammal. De har inga djur, de är katoliker och barnen går i en privatskola.

De gillar sport, musik, matlagning (dottern vill bli kock och pojken läkare), de tycker om att träffa vänner och familj. osv. Det verkar vara en jättebra familj! De är normala, bryr sig väldigt mycket om sina barn, vill att au pairen ska känna sig som en i familjen. De är snälla, har humor och är intresserad av att lära sig om Sverige - och jag är intresserad av att lära mig så mycket som möjligt om USA. De vill att det ska vara ett utbyte mellan oss båda. Att de visar sina traditioner osv. och jag visar våra här i Sverige. De vill att jag lagar mat som vi gör här i Sverige, lär barnen lite svenska osv. De känns toppenbra att ha matchat med denna familj! Min värdfamilj! haha, kan som sagt fortfarande inte förstå det! :)
 

-

Jag sitter och tittar, eller lyssnar, på idol, så tänkte att jag kunde skriva om min matchning. Igår vid sju tiden så loggade jag in på mailen och såg då att jag hade fått ett mail av mamman i familjen - jag blev så himla nervös, eftersom att jag hoppades på att hon skulle fråga om jag ville bli deras au pair.
 
när jag öppnade mailet så hade hon skrivit jättemycket, men tillslut så kom jag till detta "We would like to extend an offer for you to come be our aupair starting in January!  We’ve been very impressed with all of your interviews, your follow up, your questions, and your maturity level." Jag blev så himla, himla glad! Sprang ner till mamma och berättade - hon blev också superglad! Jag var så uppe i varv för att kunna svara direkt så jag väntade en stund innan jag svarade.
 
När jag vaknade i morse så hade jag fått två mail ifrån AuPairCare, ett där det var som ett kontrakt, där både jag och mamman i familjen nu har skrivit under. Det andra mailet var en lista med saker som ska göras innan jag åker till USA.
 
Jag kan fortfarande inte fatta att jag ska flytta till USA! jag kommer nog inte riktigt förstå det förens jag sitter på planet mot USA!

MITT AU PAIR ROOM

Så här ser det ut på mitt au pair room just nu! Åh, jag är så glad i hela kroppen! haha. Jag berättar mer när jag kommer hem ifrån jobbet senare idag!

SCOTTSDALE, ARIZONA - HERE I COME!

I JANUARI FLYTTAR JAG TILL SCOTTSDALE, ARIZONA!!!! JAG ÄR SÅ HIMLA GLAAAAAAD JUST NU!!!!!
 

UPPDATERING

Efter telefonsamtalet med pappan i match #6 så skypeade jag med både mamman och pappan förra tisdagen, uppkopplingen var inte den bästa, men jag fick de dom i alla fall. Efter det så fick jag ett mail där de skrev att de var nära ett beslut och så fick jag svara på lite frågor och så undrade hon om jag hade några frågor till henne. Så jag skickade iväg de frågor jag hade och så fick jag svar tillbaka att de skulle bestämma sig under nästa (denna) vecka för vem de väljer. Det tar sådan tid!!! haha. Vill veta nu så att jag vet hur länge jag ska förlänga med jobbet osv.
 
Jag är glad ändå att jag gav dem en andra chans, att jag inte tackade nej direkt när jag hade pratat med mamman, för jag fick verkligen ingen bra känsla då, sen pratade jag med pappan och allt kändes jättebra, vi har liknande intressen, tankesätt vad gäller barnen och hur vida jag kommer vara en del av familjen, att de vill att det ska vara ett utbyte för dom också, att jag lär dom om våra traditioner osv. De är normala, snälla människor!
 
Imorgon fyller dottern i familjen sju år, så då tänkte jag skicka iväg ett mail, sen hoppas jag på att få ett besked så fort som möjligt av familjen under veckan!
 
Jag har för tillfället inte heller några andra matchningar, utan familjen ifrån Scottsdale är den enda som jag pratar med! Men jag kollar mailen var femte minut känns det som för att se om jag har fått något mail ifrån mamman eller från någon ny matchning. Tålamod Johanna, tålamod! ;-).
 
 

Telefonsamtal nummer två med match #6

Jag pratade nyss med pappan i familjen till match #6, han var jättetrevlig! Vi pratade i fyrtio minuter om allt och ingenting, och så ställde han lite frågor och så där. Vi ska skypea någon dag, då får vi se om jag kanske uppfattade mamman fel under telefonsamtalet, om inte så är det bara att skicka ett mail och säga att jag inte är rätt för dom. Men jag gillade verkligen pappan, så får se hur de är under skypesamtalet!

Telefonsamtal med match #6

Jag har nyss avslutat samtalet med match #6, vet inte hur det kändes, kändes inte bra men inte heller dåligt. Skulle nog vilja prata mer med familjen för att få en bättre uppfattning om hur det är!
 
Nu fick jag veta lite om staden de bor i, lite om barnen, lite om föräldrarna osv. Alltid svårt första samtalet, speciellt över telefon också. Ska maila mamman lite senare och tacka för samtalet och så får jag se vad hon säger. Som sagt, jag vet inte vad jag känner för familjen.

MATCH #6

Location: Scottsdale, Arizona
Children: 2
Pets: -

Tidigare nu ikväll så fick jag min sjätte matchning. Familjen har två barn, en pojke på åtta år och en flicka på sex år. I mailet som jag fick av mamman så skrev hon att de hade en tysk au pair nu och att de behövde någon från och med januari. I deras "brev" på mitt au pair room så har de skrivit att barnen b la. håller på med fotboll och balett. Att de tycker om sport och musik och att de tycker om att göra och prova på nya saker. De har bara bott i Scottsdale i två år. De hade inte skrivit så jättemycket om sig själva.
 
Vi bestämde att vi ska prata i telefon imorgon runt klockan fem min tid, ska bli spännande att se vad det är för en familj! :)

RSS 2.0